kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Śledzie korzenne

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 2 dni macerowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

6 filetów śledziowych
2 goździki
3 ziarna ziela angielskiego
3 ziarenka pieprzu
4 ziarna jałowca
po 1/4 łyżeczki gorczycy i kolendry
2 ząbki czosnku
liść laurowy
łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1 cebula
olej

Wykonanie:

Filety wypłukać (jeśli są bardzo słone wymoczyć), pokroić w dzwonka. Przyprawy rozdrobnić, wymieszać z posiekanym czosnkiem i papryką. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Filety układać w słoiku na przemian z cebulą, (przesypywać przyprawami), zalać olejem, wstawić do lodówki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »