Rodzaj potrawy: przystawka 
 Rodzaj kuchni:
włoska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 20 (plus czas na ugotowanie makaronu i chłodzenie z sosem) 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 6
	    
  
  Składniki: 
	3 filiżanki makaronu
1/3 filiżanki włoskiego sosu do sałatek
½ filiżanki śmietany
1 posiekana cebula
2 posiekane łodygi selera
½ łyżeczki soli czosnkowej
Szczypta soli i pieprzu
1 puszka tuńczyka
Wykonanie: 
1. Ugotuj i wystudź makaron
2. Zalej makaron sosem i pozostaw na dwie godziny
3. Wymieszaj śmietanę, majonez, cebulę, selera i przyprawy. Połącz z makaronem
    
 
  Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
białko:  15 g
tłuszcz: 40 g
kalorie: 602