kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

JAJKA PO SZKOCKU

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

Składniki:
- 10 małych jajek
- ½ kg piersi z kurczaka
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- kilka listków cykorii
- sól i pieprz do smaku
- szczypta imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- bułka tarta
- olej do smażenia

Wykonanie:

Przygotowanie:
Jajka (8 sztuk) ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Piersi z kurczaka zmiel. Wymieszaj je z imbirem, natką pietruszki i gałką muszkatułową. Dopraw do smaku. 2 pozostałe jajka roztrzep i posól. Ugotowane jajka oklej mięsem i obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim oleju, aż do zazłocenia. Nastęnie odsącz jajka na papierowym ręczniku. Podawaj je pokrojone wzdłuż na listku cykorii i posypane natką pietruszki

 


Źródło: http://www.bonapetit.pl/blog/?p=60
Autor: Grzesiek

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»