kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

JAJKA FASZEROWANE RYBĄ

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

Składniki:
- 8 jajek
- mała wędzona ryba (np. makrela)
- 80 g masła miękkiego
- 3 łyżki śmietany
- ½ papryki żółtej
- kilka sztuk rzodkiewek
- natka pietruszki
- szczypiorek
- kilka listków cykorii

Wykonanie:

Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, obierz, a następnie pokrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka z białek i obierz rybę ze skóry i ości. Żółtka, rybę, masło oraz śmietanę zmiksuj, a potem dopraw i przełóż do szprycy dekoracyjnej. Następnie ułóż dekoracyjnie na jajku.

Na talerzu rozłóż cykorię, a na niej jajka z farszem. Na koniec udekoruj to papryką pokrojoną w paski, rzodkiewką, natką pietruszki, a także łodyżkami szczypiorku.

 


Źródło: http://www.bonapetit.pl/blog/?p=58
Autor: Grzesiek

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»