kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Rissotto z grzybami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

200 g ryżu,
200 g borowików (lub pieczarek),
1 cebula, 4 ząbki czosnku,
1 szklanka białego wina,
¾ l bulionu warzywnego,
25 g parmezanu,
estragon,
1 łyżka masła,
oliwa z oliwek

Wykonanie:

Na oliwie podsmażyć czosnek, a następnie pokrojone w plastry grzyby i cebulę. Do całości dodać ryż i białe wino, które powinno odparować. Do risotta wlać przygotowany wcześniej bulion i czekać aż jego ilość zostanie wchłonięta przez składniki. Na koniec posypać całość posiekanym estragonem i startym parmezanem (lub ementalerem) i dodać łyżeczkę masła.

 


Źródło: Konpack

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»