Rodzaj potrawy: danie główne 
 Rodzaj kuchni:
polska
 
 Stopień trudności: średnie
    Koszt: niski 
    Czas: 35 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	400 g wątróbek drobiowych
1 op. ciasta francuskiego
100g wiśni bez pestek
1 jajo
cynamon
pieprz
1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture
Wykonanie: 
Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min. w temp. 180 st.