kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ser twarogowy na sposób włoski

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

400 g chudego białego sera (powinien być twardy i zwarty)
2 pomidory
2 ząbki czosnku
pół pęczka natki pietruszki
1 łyżka suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Wykonanie:

Ser pokroić na plastry o grubości około 7-8 milimetrów (2-3 plastry na osobę zależnie od kształtu sera). Ułożyć na blasze do pieczenia delikatnie posmarowanej oliwą.

Zmiażdżyć czosnek, zmieszać z oliwą, bazylią i przyprawami, połową powstałeho w ten sposób sosu posmarować ser. Na wierzchu ułożyć plastry pomidorów, skropić resztą sosu.

Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Zapiekać około 10-12 minut. Podać obficie posypane natką pietruszki.

Ser ten można także przygotować w kuchence mikrofalowej. Należy go wtedy zapiekać 4-5 minut przy mocy 600 W.

 

Dodatkowe informacje: UWAGA: jeśli ser jest mocno wilgotny, podczas pieczenia może wyciekać z niego serwatka. Nie ma to wpływu na końcową jakość potrawy.



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»