kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczone pomidory

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

kilka dojrzałych, ale jędrnych pomidorów
czosnek (pokrojony w cienkie plasterki)
świeży tymianek lub bazylia
oliwa
szczypta cukru
ser feta

Wykonanie:

Pomidory kroimy na połówki i układamy na blasze do pieczenia. Posypujemy odrobiną cukru, na każdej połówce układamy plasterek czosnku i zioła. Całość skrapiamy dobrą oliwą i pieczemy do momentu, kiedy brzegi pomidorów lekko się zrumienią, ale środki pozostaną jędrne. Po wyjęciu pomidorów z piekarnika posypujemy je pokruszoną fetą, można je jeszcze raz skropić odrobiną oliwy.

 


Źródło: Notes kulinarny
Autor: Marta Gessler

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»