kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pasztet z wątróbek

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

50 dkg wątróbek drobiowych
4-5 suszonych borowików
1 średniej wielkości cebula
1 łyżeczka masła
1 żółtko
trochę utartej gałki muszkatołowej i imbiru
sól
pieprz
łyżka tłuszczu do smażenia (masło lub margaryna)

Wykonanie:

Grzyby należy umyć kilka razy w ciepłej wodzie, a następnie namoczyć. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie, wywar zachować. Grzyby odcedzić i jeszcze raz dobrze wypłukać. Cebulę pokroić w talarki, przesmażyć krótko na tłuszczu, nie rumienić. Dodać wątróbkę i grzyby, podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić około 15 minut. Po ostudzeniu uduszone składniki przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać łyżeczkę masła, żółtko i pozostałe przyprawy, rozetrzeć na gładką masę.

Pasztet z wątróbek jest świetną pastą do kanapek.
Smacznego!

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »