kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Jajecznica ze szpinakiem

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 łyżeczka oliwy z oliwek
½ filiżanki posiekanego szpinaku
4 łyżeczki posiekanej cebuli
4 duże jajka
Szczypta soli i pieprzu
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

1.Rozgrzej patelnię, nalej olej. Dodaj cebulę, po dwóch minutach dodaj szpinak. Pozostaw na ogniu na kolejne 2 minuty
2.Na drugą patelnię wbij jajka, po chwili dodaj zawartość pierwszej patelni
3.Całość wymieszaj, pozostaw na patelni na ok 3 min
4.Podaj zaraz po przyrządzeniu

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 80 białko: 7 g tłuszcz: 5 g


Źródło: www.foodfit.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »