Rodzaj potrawy: przystawka 
 Rodzaj kuchni:
indyjska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 20 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	4 jajka
2 zielone chili
1 mała cebula
świeże liście kolendry
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
Wykonanie: 
W dużej misce wymieszać pokrojoną cebulę, posiekane chili oraz pokrojone liście kolendry. W drugim naczyniu wymieszać jajka. Dodać do nich cebulę z przyprawami oraz wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i nakładać ciasto. Następnie omlet smażyć z dwóch stron, dociskając go. Zdjąć z patelni, gdy będzie miał złotobrązowy kolor. Usmażone omlety układać na półmisku, podawać zaraz po usmażeniu.
Smacznego!