kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kurczak tandoori po indyjsku

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: indyjska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 35 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 24 godz. marynowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 duży kurczak
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
½ łyżeczki soli
sok z połowy cytryny
30 dag jogurtu naturalnego
1 duża cebula
2 łyżki przyprawy garam masala
1 łyżeczka utartego imbiru
½ łyżeczki chili

Wykonanie:

Kurczaka opłukać, osuszyć, podzielić na części, obrać ze skóry. Natrzeć dokładnie solą roztartą z czosnkiem, ułożyć w naczyniu. Przygotować marynatę: drobno pokrojona cebulę wymieszać z jogurtem, dodać garam masala i chili. Kurczaka polać marynatą, wstawić na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie ułożyć kawałki mięsa na wysmarowanej olejem blasze do pieczenia, piec około 20 – 30 minut w temp. 220 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »