kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Vinadloo curry

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: indyjska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeba dodać 12 godzin marynowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

½ kg mięsa (drób lub cielęcina)
1 szklanka śmietany
1 cebula
2 ząbki czosnku
kilka goździków
3 łyżeczki curry
3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawa typu maggi
3-4 ziemniaki
1 duża marchewka

Wykonanie:

Mięso kroimy w kostkę, zalewamy śmietaną i odstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnego dnia podsmażamy na tłuszczu posiekaną cebulę, czosnek, goździki, dodajemy curry i koncentrat oraz mięso i (sporo) maggi. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie do mięsa dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew w plasterkach i dusimy, aż warzywa będą miękkie. Uwaga – potrawa ma być ostra, więc jeśli trzeba, dodajemy jeszcze ostrego curry lub chili.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»