kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Francuskie rogaliki z łososiem

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

300 g mrożonego ciasta francuskiego
100 g wędzonego łososia
40 g pistacji
3 żółtka
150 g ostrego żółtego sera

Wykonanie:

Łososia drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, drobno utartym serem i posiekanymi pistaccjami. Masa powinna mieć konsystencję jak na kotlety mielone.

Płaty ciasta rozmrozić i rozwałkować na grubość 2 mm. Wykroić z niego prostokąty i podzielić je na szpiczaste trójkąty (porcja wystarcza na około 30 sztuk).

Masę łososiową układać pośrodku trójkątów, po czym zwijać je i formować małe rogaliki. Rogaliki układać na lekko natłuszczonej blasze lub na papierze do pieczenia. Posmarować rozmąconym żółtkiem i piec przez 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»