kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Je¶li nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona g³ówna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Zwi±zki   ¯ycie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce s± dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Tosty migda³owe

Rodzaj potrawy: ¶niadanie
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: ³atwe
Koszt: niski
Czas: 90
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6

Składniki:

1 fili¿anka p³atków migda³owych
3 jajka
1 fili¿anka mleka
3 ³y¿eczki m±ki
Szczypta soli
½ ³y¿eczki proszku do pieczenia
½ ³y¿eczki zapachu migda³owego
1 ³y¿eczka zapachu waniliowego
12 kromek bagietki
3 ³y¿eczki oleju ro¶linnego
3 ³y¿eczki mas³a

Wykonanie:

1. Umie¶æ migda³y na rozgrzanej patelni, dodaj ³y¿eczkê mas³a. Mieszaj±c pozostaw na kilka minut, a¿ stan± siê z³ociste.
2. Po³±cz ze sob± jajka mleko, sól, proszek do pieczenia, zapach migda³owy i waniliowy.
3. W tak przygotowanej mieszance zanurz kawa³ki bagietki. Namoczone pieczywo pozostaw w lodówce na oko³o godzinê
4. Na rozgrzan± patelniê nalej olej, nastêpnie po³ó¿ bagietkê. Na wierzchu ka¿dej kromki umie¶æ migda³y.
5.Podawaj bezpo¶rednio po przygotowaniu

 


Źródło: www.allrecipes.com

Mo¿esz dodawaæ zdjêcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawaæ komentarze musisz sie zalogowaæ

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we w³asnym domu nie musi byæ wcale trudne. »