kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Caprese

Dojrzałe pomidory, włoska mozzarella, świeża bazylia i aromatyczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia - kwintesencja śródziemnomorskich smaków. A kolory zielony, biały i czerwony to barwy włoskiej flagi...
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 5 (nie licząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

300 g sera mozzarella
2 duże dojrzałe pomidory
kilka listków bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka białego octu winnego
sól
świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Mozzarellę i pomidory pokroić na plastry o gribości ok 5 mm. Układać na przemian na talerzu. Skropić sosem z octu oliwy pieprzu i soli i posypać porwanymi w ręku listkami bazylii.

Przed podaniem trzymać przez godzinę w lodówce w, po czym wyjąć na 15 minut, by pomidory odzyskały swój aromat.

 

Dodatkowe informacje: Najlepiej podawać tę wykwintą przekąskę w towarzystwie białego pieczywa i schłodzonego białego wina, które można też dodać do sosu, zamiast octu winnego.



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»