kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Aromatyczna bruschetta

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 długa bagietka francuska
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sok z połowy limonki
1 łyżka stołowa zmielonej kolendry
2 duże dojrzałe pomidory (lub puszka pomidorów bez skóry)
pół szklanki kukurydzy (lepiej, aby była rozmrożona niż z puszki)
1 zielona papryka
2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Bagietkę pokroić na 12 częsci. Każdy kawałek bagietki posmarować oliwą po czym ułożyć na blasze i opiekać przez około 5 minut.

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do pomidorów. Czosnek wycisnąć, wymieszać z pomidorami, papryką, kukurydzą, sokiem z limonki i kolendrą. Ułożyć na ciepłych grzankach.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »