kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa porowa z serem brie

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g porów
2 łyżki masła
250 g ziemniaków
50 ml białego wytrawnego wina
1 ząbek czosnku
300 ml bulionu warzywnego
200 ml mleka
200 g sera brie
pół pęczka natki pietruszki
gałka muszkatołowa
biały pieprz do smaku

Wykonanie:

Pory dokładnie oczyścić, pokroić w cienkie plastry, opłukać osuszyć i obsmażyć na maśle. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem poddusić ok 10 minut, z dodatkiem białego wina. Dodać bulion i gotować 20 minut.

Ser brie pokroić na kawałki, włożyć do mleka podgrzać stale mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia sera. Dodać do zupy, wymieszać, doprawić gałką muszkatołową i natychmiast podawać posypane natką pietruszki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »