kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Biała zupa pomidorowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: hiszpańska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30 (nie licząc odciekania soku)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 5

Składniki:

puszka pomidorów bez skórki (500 g)
1 cebula
1 marchewka
2 selery naciowe
3 ząbki czosnku
gin
biały ocet balsamiczny
szczypta gałki muszkatołowej
anyżek
sól
pieprz
sherry
20 białek
mała filiżanka śmietany
masło

Wykonanie:

Warzywa i resztę składników oprócz śmietany, masła i białka mocno zmiksować, na papkę, na bardzo małe kawałki. Tę papkę dąć do ścierki, można wykorzystać w tym celu tetrową pieluchę.

Ścierkę zakręcić, zawiązać u góry i odcedzać to przez całą noc, żeby z tego cała ciecz wyciekła. Tę ciecz zbierać do pojemnika.

Potem ubić 20 białek i dodać do tej cieczy, która odkapywała calą noc z warzywnej papki. To wszystko zagotować, potem znów przecedzić przez ścierkę, żeby w ten sposób uzyskać czystą, przezroczystą zupę.

Potem tę esencję znowu zagotować, dodać masła i wszystko jeszcze raz zmiksować. Przed podaniem dodać śmietany i przyprawy, octem balsamicznym i alkoholem doprawić do smaku.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»