Rodzaj potrawy: zupa 
 Rodzaj kuchni:
polska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: średni 
    Czas: 30 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	1 litr wody
1 łyżka oliwy
4 łyżki mąki orkiszowej
cebula
pokrojony kurczak z bulionu
zmielony czosnek
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
warzywa
natka pietruszki
Wykonanie: 
Drobno posiekaną cebulę należy podsmażyć na oliwie do jasnozłotego koloru, następnie zalewamy ją 1 litrem wody i wsypujemy mąkę orkiszową. Dodajemy sól, gałkę muszkatołową i posiekaną pietruszkę. Osobno podsmażamy kurczaka. Zupę gotujemy kilka minut, ciągle mieszając. Całość doprawiamy przyprawami.