kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Owocowa zupa fińska

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 90
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

750 g dowolnych owoców sezonowych np. malin, jagód, lub jeżyn
250 ml słodkiego białego wina
500 ml wody
60 g cukru
500 ml wody
cynamon

Wykonanie:

Owoce należy obrać, opłukać i odsączyć . Następnie zalać je wrzącą wodą, dodać cukier oraz trochę cynamonu. Owoce z cukrem i przyprawami gotować około 5 minut. Owoce przetrzeć przez sitko, przecier schłodzić, dodać wino, wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.

Podawać schłodzoną. Można również dla dekoracji dodać przed podaniem łyżkę śmietany.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»