kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Owocowa zupa fińska

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 90
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

750 g dowolnych owoców sezonowych np. malin, jagód, lub jeżyn
250 ml słodkiego białego wina
500 ml wody
60 g cukru
500 ml wody
cynamon

Wykonanie:

Owoce należy obrać, opłukać i odsączyć . Następnie zalać je wrzącą wodą, dodać cukier oraz trochę cynamonu. Owoce z cukrem i przyprawami gotować około 5 minut. Owoce przetrzeć przez sitko, przecier schłodzić, dodać wino, wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.

Podawać schłodzoną. Można również dla dekoracji dodać przed podaniem łyżkę śmietany.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »