kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa cebulowo-porowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 posiekana cebula
1 oczyszczony i posiekany por
1 łodyżka świeżego lub ¼ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka oleju arachidowego
Szczypta soli i pieprzu
Około 1 l bulionu drobiowego
4 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
szczypiorek

Wykonanie:

1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Dodaj cebulę, pora, tymianek, szczyptę pieprzu i soli, duś około 15 minut.
2. Zawartość patelni przełóż do garnka, wlej bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 15 minut, aż por będzie miękki.
3. Dodaj ziemniaki i gotuj aż będą miękkie
4. Rozdrobnij przy użyciu miksera
5. Podając posyp szczypiorkiem

 


Źródło: www.foodfit.com
Autor: Marta Wasiak

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»