kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Wiosenny krupnik

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

Młoda włoszczyzna:
3 marchewki
1 mały seler
2 pietruszki
1 mały por
1 szklanka kaszy jęczmiennej
1 szklanka mleka
1 łyżka masła
1 łyżka oleju sojowego
1 łyżka śmietany
sól
natka pietruszki

Wykonanie:

Warzywa obrać, umyć, a następnie zetrzeć na tarce, zalać wodą i ugotować. Kaszę jęczmienną wypłukać, wsypać na wrzącą osoloną wodę, ugotować i połączyć z wywarem. Następnie dodać mleko, śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku solą. Masło utrzeć z olejem, dodać do zupy. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »