kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szynka a'la Henryk II

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

250 g szynki konserwowej
100 g brzoskwiń z kompotu
40 g tartego chrzanu
2 żółtka gotowane
ketchup
majonez
80 ml śmietanki kremowej
40 g groszku konserwowego
sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku

Wykonanie:

Brzoskwinie drobno pokrajać, połączyć z chrzanem, przetartymi przez sito żółtkami i ketchupem, doprawić. Szynkę pokrajać w plastry, co drugi nie przekrawając do końca. W powstałe w ten sposób kieszenie nałożyć przygotowane nadzienie. Ułożyć na półmisku, polać doprawionym majonezem połączonym z ubitą śmietanką i zielonym groszkiem.

 


Źródło: Henryk Dębski, "Współczesna kuchnia polska", Inter

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »