kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Śledź po grecku

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 pojemnik filetów śledziowych w oleju
1 marchewka
1 mała pietruszka
kawałek selera
1 por
1 średnia cebula
sól, cukier do smaku
mały koncentrat pomidorowy
3 łyżki oleju
po 2-3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
kawałek listka laurowego

Wykonanie:

Śledzie osączyć. Cebulę drobno posiekać, poddusić na oleju, dodać starte na wiórki warzywa. Wszystko razem dusić chwilę z listkiem laurowym, zielem i pieprzem. Kiedy warzywa są jeszcze jędrne, ale nie surowe, dodać przecier i resztę przypraw. Śledzie pokroić na kawałki, układać w naczyniu warstwami na przemian z warzywami. Wstawić na przynajmniej kilkanaście godzin do lodówki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »