kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ryba po japońsku

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 50 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć kilkanaście godzin maceracji)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

70 dag filetów z ryby morskiej (najlepiej z grenadiera, dorsza lub morszczuka)
mąka (do obtoczenia ryby)
4 cebule
1 średni słoik papryki konserwowej
1 słoik korniszonów

Na zalewę:
2 szklanki wody
4 łyżki ketchupu
½ szklanki oleju
3 łyżki octu
1 mały koncentrat
2 łyżki cukru
sól

Wykonanie:

Filety lekko rozmrozić, posolić, oprószyć mąką i usmażyć na rumiano. Ułożyć w płaskim naczyniu. Cebule pokroić w drobną kostkę, paprykę i korniszony w cienkie paski (korniszony można utrzeć na wiórki). Warzywa wymieszać i posypać nimi usmażoną rybę. Z podanych składników ugotować zalewę i (gorącą) polać rybę z warzywami. Odstawić przynajmniej na kilkanaście godzin w chłodne miejsce.

 


Źródło: własne
Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »