kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Rolada serowa

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: trudne
Koszt: średni
Czas: 40 (do czasu przygotowania trzeba doliczyć 1-2 godziny oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

250 g twardego żółtego sera
50 g chudej szynki
3 jajka na twardo
100 g pieczarek
2-3 łyżki posiekanej natki
125 g masła lub margaryny
sól, pieprz, ostra papryka

Wykonanie:

Jajka i szynkę drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić, przesmażyć na łyżce masła. Szynkę, jajka, posiekaną natkę i pieczarki włożyć do miski, dodać resztę masła, wyrobić na jednolitą masę, przyprawić. W płaskim rondlu zagotowac wodę, zestawić z ognia, włożyć do niej ser i odstawić na 20 minut. Wyjąć, rozwałkować na cienki placek, posmarować farszem, ciasno zwinąć. Roladę owinąć folią i wlożyć na 1-2 godziny do lodówki, aby stężała. Podawać pokrojoną w plastry.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »