kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Piernik na maślance

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak

Składniki:

50 dag mąki
2 szklanki maślanki
2 szklanki cukru
opakowanie przyprawy do piernika
pół kostki margaryny
4 jaja
łyżeczka sody
po 5 dag rodzynek, orzechów i skórki pomarańczowej
tłuszcz i tarta bułka do blachy

Wykonanie:

Maślankę wymieszać z cukrem, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje i zbrązowieje. Do lekko przestudzonej masy dodać margarynę, roztopić. Wsypać przyprawę do piernika. Masę wlać do miski z przesianą mąką i sodą, dodać żółtka i dokładnie wyrobić, następnie wsypać bakalie. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką, przełożyć do niej ciasto, piec 45 minut w temp. 200 stopni. Po upieczeniu piernik można przełożyć marmoladą, polukrować lub polać polewą.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. »