kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczarki faszerowane z boczkiem

Potrawa prosta w przygotowaniu a przy tym niezwykle aromatyczna i smaczna.
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: niemiecka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

12 dużych pieczarek
100 g mielonego mięsa
100 g żółtego sera
białko
1 cebula
1 łyżeczka oleju
1 łyżka bułki tartej
12 plastrów wędzonego boczku
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku


Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, odciąć nóżki, kapelusze delikatnie posolić.

Nóżki kapeluszy i cebulę drobno posiekac i usmażyć na oleju razem z drobno posiekaną cebulą. Dodać mielone mięso i smażyć aż zmieni kolor.

Przestudzoną masę dokładnie wymieszać z połową posiekanej natki, startym serem i białkiem. Doprawić i nałożyć do kapeluszy pieczarek. Jeśli masa jest za rzadka, zagęścić przed włożeniem tartą bułką.

Pieczarki ułożyć na blasze piekarnika, każdy kapelusz przykryć plastrem boczku.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać resztą natki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»