kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczarki a lá ślimaki

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

60-70 dag małych pieczarek
masło do smażenia
2-3 ząbki czosnku
szklanka białego wytrawnego wina
pieprz, sól
zielona pietruszka
ew. 2 łyżki gęstej śmietany

Wykonanie:

Pieczarki dokładnie oczyszczamy i smażymy w całości na złoto na rozgrzanym maśle. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek, wlewamy wino, przyprawiamy pieprzem i solą. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką, możemy tez dodać kwaśną śmietanę. Podajemy z bagietką.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»