kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Papryka faszerowana na zimno

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15 (nie licząc chłodzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 kształtne zielone papryki
pół papryki żółtej, pół czerwonej
200 g twarogu,
3 łyżki g tartej bułki,
100 g solanu, bryndzy lub fety
2 ząbki czosnku,
sok z 1/2 cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
sol, pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Strąki papryki umyć, rozciąć na połówki i wykroić gniazda nasienne. Sery rozgnieść widelcem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać.

Czosnek obrać, zmiażdżyć w prasce i rozetrzeć na miazgę ze szczypta soli, dodać do serów, razem z oliwą i sokiem z cytryny. Utrzeć na gładką masę o konsystencji pasty. Doprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Farszem napełnić połówki papryki, tworząc niewielkie kopczyki. Wstawić na conajmniej pół godziny do lodówki.

Podawać przybrane listkami pietruszki i paseczkami kolorowej papryki.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. »