kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Lekka przekąska wegetariańska


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 2

Składniki:

100 g greckiej fety
1 papryka czerwona
1 łodyga selera naciowego
1 marchewka
szczypiorek

Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy Dijon
sok z połowy cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie składniki sosu wymieszać lekko ubijając widelcem lub zmiksować.

Warzywa umyć. Marchewkę obrać, paprykę przekroić na pół, wypestkować. Usunąć zdrewniałe nitki selera naciowego. Marchew pokroić obieraczką do warzyw wzdłuż, paprykę pokroić na zgrabne kwadraciki, seler naciowy pokroić na kawałki. Zaczynając od selera, w którego wbijamy wykałaczkę, nadziewamy resztę warzyw, kończąc serem feta. Na wierzch układamy pętlę z marchewki, dekorujemy szczypiorkiem. Polewamy sosem.

 

Dodatkowe informacje: Źródło zdjęcia: Beckers.pl


Źródło: Beckers.pl

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»