kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Francuska zupa wiosenna

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 łyżeczki masła
180 g posiekanego pora
3/8 posiekanej cebuli
755 ml wody
1 duży, posiekany ziemniak
1 posiekana marchewka
3/8 pokrojonych szparagów
25 g białego ryżu
Szczypta soli
90 g świeżego szpinaku
95 ml śmietany

Wykonanie:

1.Rozpuść masło na patelni. Dodaj pora i cebulę. Pozostaw na ogniu aż zmiękną
2.Nalej do garnka wodę, dodaj marchewkę, ziemniaka, szparagi i ryż. Przypraw solą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 30 min, aż warzywa i ryż będę miękkie
3.Wymieszaj szpinak ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 min

 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: kalorie: 196 białko: 4 g tłuszcz: 13 g


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »