kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ciasteczka szpinakowe

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 20 sztuk

Składniki:

ciasto:
40 dag mąki
1 jajko
15 dag masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
nadzienie:
75 dag świeżego szpinaku (lub 50 dag mrożonego)
2 łyżki masła
1/2 szklanki tartej bułki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 jajko
1 białko
150 g sera feta

Wykonanie:

Masło posiekać razem z mąką, dodać jajko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i 2 łyżki zimnej wody. Wyrobić ciasto, odłożyć do lodówki. Świeży szpinak opłukać, osączyć, usunąć łodyżki, posiekać. Przesmażyć na maśle, dodać posiekany czosnek. Wymieszać szpinak z tartą bułką, pokruszoną fetą i jajkiem, doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, wycinać z niego kwadraty, nadziewać je szpinakiem i sklejać w trójkąty. Ciastka posmarować białkiem, piec 25 minut w temp. 190 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»