kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Je¶li nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona g³ówna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Zwi±zki   ¯ycie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce s± dyskryminowane w pracy?





 
 

 

B³yskawiczna zupa cebulowa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: ³atwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 3

Składniki:

1 ³y¿eczka mas³a
2 ¶redniej wielko¶ci, drobno pokrojone cebule
Ok. 6 fili¿anek wody
1 kostka roso³owa
½ ³y¿eczki sosu sojowego
3 kromki bagietki
3 ³y¿eczki startego sera Parmezan

Wykonanie:

1.Na rozgrzanej patelni rozpu¶æ mas³o, dodaj cebulê. Pozostaw pod przykryciem a¿ zbr±zowieje
2.Prze³ó¿ cebulê do garnka z wod± i bulionem. Przykryj i gotuj ok. 10 minut
3.Tu¿ przed podaniem do talerza z zup± w³ó¿ kromkê bagietki posypan± serem


 

Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera: 137 kalorie: bia³ko: 4 g t³uszcz: 4 g


Źródło: www.diet.com

Mo¿esz dodawaæ zdjêcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawaæ komentarze musisz sie zalogowaæ

 


 


 

Babà jest pochodn± ciasta rosn±cego na naturalnych dro¿d¿ach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uwa¿a siê ¿e odmiana ta zosta³a wprowadzona na ¿yczenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który by³ wielkim wielbicielem s³odko¶ci. »