kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Je¶li nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona g³ówna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Zwi±zki   ¯ycie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce s± dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa migda³owa

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: ³atwe
Koszt: niski
Czas: 40
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6-8

Składniki:

20 dag d³ugoziarnistego ry¿u
30 dag mielonych migda³ów
2 l mleka
10 dag rodzynek
15 dag cukru
gar¶æ p³atków migda³owych do posypania

Wykonanie:

Ry¿ ugotowaæ do miêkko¶ci i dobrze os±czyæ. Mleko zagotowaæ, wsypaæ migda³y, gotowaæ 15 minut, czêsto mieszaj±c (lubi siê przypalaæ!). Dodaæ namoczone rodzynki i cukier, dobrze wymieszaæ. Ry¿ roz³o¿yæ do talerzy lub miseczek, wlaæ zupê, posypaæ upra¿onymi na z³oto na suchej patelni p³atkami migda³owymi.

 



Mo¿esz dodawaæ zdjêcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawaæ komentarze musisz sie zalogowaæ

 


 


 

Babà jest pochodn± ciasta rosn±cego na naturalnych dro¿d¿ach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uwa¿a siê ¿e odmiana ta zosta³a wprowadzona na ¿yczenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który by³ wielkim wielbicielem s³odko¶ci. »