kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa marchewkowa

Ta lekka delikatna zupa jest jednocześnie nadspodziewanie smaczna, a odpowienio doprawiona w niczym nie przypomina "dietetycznych posiłków".
 
 

Dodał: admin


Dodał: admin

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g marchwi
500 ml wywaru warzywnego
4 łyżki ryżu
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
200 ml odtłuszczonego mleka

Wykonanie:

Marchew oczyścić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę posiekać. Garnek posmarować przepołowionym ząbkiem czosnku, po czym rozgrzać w nim oliwę i przez 5 minut poddusić marchew z cebulą.

Zalać bulionem, dodać opłukany ryż i gotować ok 20 minut. do miękkości warzyw i ryżu. Dolać mleko, dokładnie zmiksować i gotować do uzyskania gęstej konsystencji.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»