kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Makaron z łososiem i algami


Dodał: jo-asienka

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 2

Składniki:

- 160 g makaronu (najlepiej linguine) ugotowanegozgodnie z przepisem na opakowaniu
- 1 listek suszonych, opiekanych glonów (jak do sushi) porwanych na małe kawałki
- 200g wędzonego łososia pokrojonego na cienkie paseczki i doprawionego czarnym pieprzem
- 300ml śmietany 18%
- sok z połówki cytryny i trochę startej skórki dla smaku
- 2 jajka w koszulkach
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula drobno pokrojona

Wykonanie:

1. Ugotuj jajka w koszulkach, delikatnie osusz na serwetce rozłożonej na talerzu
2. Na patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną cebulę, smaż aż zmięknie, potem dodaj czosnek i podgrzewaj, aż zacznie pachnieć.
3. Zanim cebulka zbrązowieje dodaj ugotowany makaron.
4. Dodaj śmietanę i pod przykrywką podgrzewaj około minuty. W tym samym czasie dopraw potrawę (unikaj soli – jest już w łososiu i glonach), głównie czarnym pieprzem, ale użyj też ulubionych przypraw, jeżeli masz na to ochotę.
5. Po chwili zdejmij potrawę z ognia. Wrzuć pokrojone kawałki łososia, sok i skórkę z cytryny. Jeżeli chcesz, dodaj suszonej lub świeżej bazylii.

 


Źródło: www.izar-repechage.pl

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »