kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zupa fasolowa z kluseczkami szpinakowymi

Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

100 g mrożonych liści szpinaku
5 g suszonych prawdziwków
240 g białej fasoli (z puszki)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
1-2 łyżeczki bulionu w proszku
sól, pieprz
4 kromki pieczywa tostowego
5 łyżek mleka
1 żółtko
1 łyżka serka mascarpone

Wykonanie:

Szpinak lekko rozmrozić, pokroić. Grzyby opłukać, zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut. Fasolę odcedzić, opłukać.

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, poddusić na oliwie. Grzyby osączyć, wywar przecedzić. Do cebuli wlać 750 ml wody, dodać grzyby, wywar, fasolę i bulion, gotować 10 minut, następnie zmiksować i doprawić solą i pieprzem do smaku. W dużym garnku zagotować wodę, osolić.

Pieczywo tostowe pokroić w kostkę i namoczyć w mleku na 5 minut. Odcisnąć, dodać żółtko, serek i odciśnięty szpinak, wymieszać i doprawić do smaku. Łyżką wycinać z masy niewielkie kluseczki i wrzucać na wrzątek, gotować 4-5 minut, wyjąć, wyłożyć na talerze, zalać zupą.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»