kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Wiosenne ogórki faszerowane

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: grecka
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

6 średnich ogórków lub 2 "węże"
6 plastrów szynki konserwowej
500 g twarożku
100 ml jogurtu naturalnego
pęczek rzodkiewek
pęczek szczypiorku
pół pęczka natki pietruszki
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ogórki umyć, cienko obrać i przeroić wzdłuż na pół (węże również w poprzek). Wydrążyć delikatnie łyżeczką miąższ z nasionami i posolić orórki w środku. Zostawić na 15 minut, potem wylać powstały sos i oczyścić ściereczka.

Twarożek bardzo dobrze rozdrobkić, wymieszać posiekaną z rzodkiewką i zieleniną oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodać jogurt, przyprawić i wymieszać. Masa powinna mieć dość gęstą konsystencję, w razie potrzeby rozrzedzić nieco sokiem z ogórków (uwaga - jes słony więc doprawianie solą zostawić na koniec).

Nakładać masę do ogórków tworząd niewielkie górki. Na wierzchu utworzyć krateczkę z pokrojonej w plastry szynki i ozdobić plasterkami rzodkiewek.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»