Rodzaj potrawy: sos 
 Rodzaj kuchni:
meksykańska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: średni 
    Czas: 25 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	4 czerwone papryczki chilli,
3 pomidory
1 zielona papryka
3 średnie cebule
1 główka czosnku,
sól
łyżeczka cukru pudru
natka pietuszki
3 łyżki oleju
szczypta kolendry (mielonej)
sok z limonki
Wykonanie: 
Chilli, pomidory oraz paprykę umyć, osuszyć, drobno pokroić. Cebule i czosnek oczyścić i pokroić. Tak pokrojone jarzyny wymieszać, przyprawić solą i cukrem pudrem. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, olej mieloną kolendrę. Wymieszać, a później odstawić do lodówki pod przykryciem na 1-2 dni. Do sosu można dodać sok z limonki.