Rodzaj potrawy: sos 
 Rodzaj kuchni:
polska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 15 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 3
	    
  
  Składniki: 
	20 dag pieczarek
½ cebuli
2 łyżeczki masła
3 łyżki śmietany
Sól, pieprz
1 łyżeczka natki pietruszki
¼  kostki warzywnej
Wykonanie: 
1.Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki umieść na rozgrzanej patelni, dodaj masło i cebulę. Pozostaw aż będą miękkie
2.Zagotuj  2 szklanki wody, dodaj zawartość patelni i kostkę warzywną
3.Śmietanę połącz z niewielką ilością zimnej wody i dodaj do sosu
4.Gotuj mieszając, przypraw, przed podaniem dodaj natkę pietruszki