Rodzaj potrawy: sałatka 
 Rodzaj kuchni:
meksykańska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: średni 
    Czas: 5 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	Ok. 1 kg ugotowanych piersi z kurczaka
1 filiżanka posiekanej marchewki
1 filiżanka posiekanej czerwonej papryki
1 posiekana cebula
1 łyżeczka posiekanego czosnku
Szczypta czarnego pieprzu
2 łyżeczki naturalnego jogurtu
2 łyżeczki niskotłuszczowego majonezu
Pomidor, lub ogórek do dekoracji
Wykonanie: 
1. Połącz ze sobą wszystkie składniki i dobrze wymieszaj
2. Na wierzchu sałatki ułóż plasterki pomidora, lub ogórka
3. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem, pieczywem typu pita, lub tortilla