Rodzaj potrawy: sałatka 
 Rodzaj kuchni:
meksykańska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 10 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	1 puszka ananasa krojonego
1 puszka tuńczyka z sosie własnym
1 puszka kukurydzy 
2 papryki czerwone (surowe lub konserwowe)
2 łyżki majonezu
sól
pieprz 
ostra papryka
Wykonanie: 
Puszki otwieramy odsączamy, zawartość przekładamy do większej miseczki. Następnie kroimy w drobną kosteczkę paprykę. Ananasa, tuńczyka, kukurydzę i paprykę delikatnie mieszamy. Dodajemy majonez i przyprawy do smaku.
Sałatka z tuńczyka z ananasem wyśmienicie smakuje ze świeżym żytnim pieczywem. 
Smacznego!