Rodzaj potrawy: sałatka 
 Rodzaj kuchni:
meksykańska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 10 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	Puszka tuńczyka  w sosie własnym
Puszka  czerwonej fasoli
2 posiekane cebule
1 posiekany seler
1 łyżeczka  niskotłuszczowego majonezu
1 łyżeczka soku cytrynowego
Sól czosnkowa
Kilka liści sałaty
2 łyżeczki żurawin lub rodzynek
Ok.4 łyżeczki niskotłuszczowego sosu winegret
Wykonanie: 
1. Odsącz tuńczyka i wymieszaj go z fasolą, selerem, cebulą, majonezem, sokiem z cytryny. Przypraw solą czosnkową
2. Podawaj na liściach sałaty, możesz też polać sosem
    
 
  Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 234
białko: 18 g
tłuszcz: 4 g