kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Salsa z surowych pomidorów

Dojrzałe w słońcu pomidory, wyrazisty czosnek, zielona kolendra i aromatyczny sok z limonki wspaniale komponują się z ostrymi przyprawami, tworząc prawdziwie gorącą mieszankę meksykańskich smaków.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: sos
Rodzaj kuchni: meksykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 szklanki drobno pokrojonych, obranych ze skórki mięsistych pomidorów
szklanka drobno posiekanej szalotki
ząbek drobno posiekanego czosnku
2 łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z limonki
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
szczypta pieprzu cayenne
½ szklanki posiekanej świeżej kolendry

Wykonanie:

W miseczce mieszamy pomidory, szalotkę, czosnek i sok z limonki. Doprawiamy solą pieprzem zmielonym i pieprzem cayenne. Wsypujemy pół szklanki posiekanej kolendry, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie sprawdzamy, czy dipu nie trzeba jeszcze doprawić a na koniec przybieramy pozostałą kolendrą.

Jeżeli chcemy, by sos był ostrzejszy, doprawiamy różnymi gatunkami pieprzu.

Wersja łagodniejsza - dodajemy drobno pokrojonego świeżego ogórka, rzodkiewki i awocado.

Salsa pasuje do mięs i ryb a także do pieczywa.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »