kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Salsa z surowych pomidorów

Dojrzałe w słońcu pomidory, wyrazisty czosnek, zielona kolendra i aromatyczny sok z limonki wspaniale komponują się z ostrymi przyprawami, tworząc prawdziwie gorącą mieszankę meksykańskich smaków.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: sos
Rodzaj kuchni: meksykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 szklanki drobno pokrojonych, obranych ze skórki mięsistych pomidorów
szklanka drobno posiekanej szalotki
ząbek drobno posiekanego czosnku
2 łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z limonki
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
szczypta pieprzu cayenne
½ szklanki posiekanej świeżej kolendry

Wykonanie:

W miseczce mieszamy pomidory, szalotkę, czosnek i sok z limonki. Doprawiamy solą pieprzem zmielonym i pieprzem cayenne. Wsypujemy pół szklanki posiekanej kolendry, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie sprawdzamy, czy dipu nie trzeba jeszcze doprawić a na koniec przybieramy pozostałą kolendrą.

Jeżeli chcemy, by sos był ostrzejszy, doprawiamy różnymi gatunkami pieprzu.

Wersja łagodniejsza - dodajemy drobno pokrojonego świeżego ogórka, rzodkiewki i awocado.

Salsa pasuje do mięs i ryb a także do pieczywa.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»