kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Mini tarty z nadzieniem budyniowym z orzeszkami pinii

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 35 (nie licząc chłodzenia ciasta)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

14 dag cukru pudru
14 dag masła
16 dag mąki
3 ugotowane żółtka
1 opakowanie budyniu waniliowego
200 g serka mascarpone
cukier puder do posypania
orzeszki piniowe

Wykonanie:

Żółtka utrzeć widelcem na gładką masę, masło posiekać z mąką i cukrem, dodać przetarte żółtka, szybko zagnieść czubkami palców i uformować w gruby walec.

Ciasto ochłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę, pokroić w plasterki (ok. 1 cm grubości), krótko rozwałkować na większe kółeczka, układać w małych naczynkach do tartinek.

Piec około 12 minut w temp. 160°C, tylko do momentu, gdy brzegi zaczną zmieniać kolor, ale ciasteczka są ciągle bardzo blade.

Kiedy ciasteczka stygną przygotowujemy masę budyniową. Budyń wykonać wg przepisu na opakowaniu. Kiedy wystygnie, wymieszać go z serkiem mascarpone i napełniać masą ciasteczka.

Tarty udekorować orzeszkami pinii i posypać cukrem pudrem.

 


Źródło: Beckers.pl

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»