kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kalafior w panierce

Rodzaj potrawy: przekąska
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 2

Składniki:

1/2 kalafiora
1 jajko
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
2- 3 łyżeczki masła
Sól, pieprz

Wykonanie:

1.Ugotuj kalafiora i podziel na mniejsze części
2.Każdy fragment obtocz w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej i mąki
3.Przypraw solą i pieprzem
4.Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, ułóż kalafiora
5.Smaż aż będzie złocisty

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »