kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Jabłkowy biszkopt

Rodzaj potrawy: ciasto
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 30 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

6 średnich jajek
6 łyżek cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
4 kwaśne jabłka
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cząstki.

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą, puszystą masę. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie wymieszać.

Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy, na wierzchu bardzo delikatnie ułożyć jabłka. Piec przez 30 minut w teperaturze 180 stopni. Po wyjęciu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

 

Dodatkowe informacje: Ciasto doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »