kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Sorbet brzoskwiniowy

Rodzaj potrawy: deser
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 30 (do czasu przygotowania doliczyć 4-5 godzin mrożenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 3-4

Składniki:

1 kg brzoskwiń
350 ml wina musującego
75 ml likieru brzoskwiniowego
20 dag cukru pudru
375 ml wody mineralnej (gazowanej)
sok z 1 cytryny

Wykonanie:

Owoce zmiksować z sokiem cytrynowym i likierem. Z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić, dodać do musu razem z winem. Naczynie przykryć i wstawić do zamrażarki. Po 2 godzinach zamieszać, ponownie zamrozić, nastepnie mieszać jeszcze co 30 minut przez kolejne 2 godziny.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »